Mi az az ESD?

A különböző elektromos potenciállal rendelkező testek közötti töltés áramlás okozta elektrosztatikus kisülés (Electrostatic Discharge) elleni védelem. Az antisztatikus ESD LÁBBELI funkciója, hogy az elektrosztatikus töltések leadásával a feltöltődést a minimálisra csökkentse.
Az elektrosztatikus kisülés elleni védekezés két területen bír nagy jelentőséggel. Egyrészt megelőzhető a robbanáshoz vezető szikraképződés a tűzveszélyes anyagok gyártása, raktározása során. Másrészt elkerülhető az alkatrészek sztatikus feltöltődéséből eredő károsodás elektronikai eszközök gyártása, kezelése alkalmával. Teljes körű ESD védelemhez az egész ruházat és kiegészítő berendezések ilyen irányú, elektrosztatikus feltöltődés elleni védelme is szükséges.
A lábbeli elektromos ellenállását nagymértékben befolyásolhatja hajlítás, szennyeződés és a páratartalom. Ott, ahol antisztatikus lábbeli használatos, a padozat ellenállása nem veszélyeztetheti a lábbeli által nyújtott védelmet. Elektrosztatikusan veszélyes zónába való lépés előtt ellenőrizni kell a cipő elektromos tulajdonságait.